За нас

Защо Балдаран? 


Създадохме Балдаран спринг АД за да поднесем на българския пазар един качествен и здравословен продукт от екологично чист район. Екипът ни е съставен от професионалисти, работещи в бранша вече повече от 20 години. Стараем се да дадем най-доброто на потребителя, ето защо избрахме един от най-високите планински извори в България - Балдаран, на 1327 м надморска височина, в сърцето на Родопите.

За водата

Изворна вода Балдаран се добива от каптиран естествен извор БАЛДАРАН, землище на с. Фотиново, в Родопите. Водата се бутилира в оборудвания с най-модерна технология завод в гр.ДЕВИН, благодарение на което се запазват качествата на водата.

Водата е много деликатен продукт и изключително много се влияе от околната среда. Най-добре е водата да идва от екологично чист район без индустриално производство далеч от големите градове – и в идеалния случай от планината.

Изворна вода Балдаран е слабо минерализирана и e подходяща за ежедневна употреба. Ниското съдържание на натрий (Na 5,72) и флуор (F<0,1) я прави полезна за кърмачета, малки деца и възрастни. Общата минерализация е 90mg/l, а pH е 7,68. Изворна вода Балдаран не натоварва организма ни.

Знаете ли, че…?

Човешката кръв е слабоалкална ...

Нивото на рН в тялото ни се променя в зависимост от храните и напитките, които консумираме. Когато нивото на рН спадне драстично или надхвърли нормалната си стойност, равновесието между киселинност и алкалност в кръвта се нарушава - всеки такъв дисбаланс в организма води до заболяване.

Ето защо изворна вода Балдаран предлага продукт с неутрално рН на стойност 7.68, осигурявайки естествена и здравословна среда за нормална функция на всички човешки органи.

Колкото е по-висок изворът, толкова по-чиста е водата!
Извор Балдаран е естествен извор в Средните Родопи на 1327 м. надморска височина. Той е един от най-високите извори в България. Дебита на извора е 50 литра, температурата е 12 градуса по Целзий – това е вкусна студена планинска вода. Извор Балдаран се намира в подножието на връх „Баташки снежник” (2082 м), в землището на с. Фотиново, на 15 км от град Девин. Още от далечното минало местността е известна с водните си ресурси. Позната е като „Балдарански чаркове”, където занаятчии са изграждали множество работилници за тепавици и мелници, задвижвани от вода.

Сертификати
Система за управление на качеството по ISO 9001:2008
За производство и бутилиране на тиха и газирана изворна вода - ISO 22000:2005